Следващата ми рецепта е изцяло провокирана от последният брой на GoodFood България и сраста ми към подобните на кордон блю пилешки рула. Смело мога да заявя, че крайният резултат е очарователен, въпреки интернационалността на рецептата. Ако не можете да намерите панчета, използвайте „онзи“ салам слайс тип луканков с много мас или бекон.
Пилешко руло с панчета и грюер
- 4 бр пилешки гърди около 800 до 1000 гр
- 4 бр сирене грюер нарязано на тънки парчета
- около 400 гр тънко нарязана панчета или бекон
- сол
- черен пипер
Картофи с масло и градински чай:
- 1 кг картофи, нарязани на кръгчета
- 100 гр масло
- няколко листа градински чай
- магданоз
- сол
- черен пипер
Приготвяне:
- Измийте и отцедете гърдите. Поставете ги върху дъска и ги покрийте с фолио за свежо съхранение. Начукайте ги, като внимавате да не се разкъсат.
- Посолете ги със сол и пипер и ги оставете на страна.
- През това време измийте и обелете картофите. Нарежете ги на кръгчета. Оставете ги във вода.
- Вземате едно парче месо, Върху него поставяте сиренето и го завивате на руло, така че да не се вижда сирене. Рулото увивате в парчетата панчета. В общи линии упражнението е доста лесно, но ако нямате опит можете да използвате клечки за зъби с които да забодете рулото, за по лесно.
- В намазнена тавичка изпичате рулата за около 15 мин в предварително нагрята на 200 градуса фурна.
- След това поставяте картофите в тава. Отгоре слагате всички останали неща заливате със 200 мл вода и печете докато станат меки, а водата се изпари. От време на време разбърквате.
- Сервирайте рулата с картофи, а може и с проста бобена салатка, която също много ми се нрави!
Това са първите ми снимки на ISO 200. И с този апарат не се получава ама никак, понеже шумът е в повече и при обработката се получават направо жертви на фотографията. Но въпреки това си хапнахме като царе! 🙂
Добър апетит!
Маги, много е вкусно 🙂
А снимките ти са чудесни!
Прегръдка!
Фантастична рецепта и много красиво и вкусно! Чудни са ти и снимките, както винаги!
Сърдечни поздрави 🙂
Дани, Ева, благодаря ви! 🙂
Това определено е едно много просто, но невероятно вкусно ястие. Освен с картофи може да се сервира с всякакви най-разнообразни гарнитури :).
Мисля, че аспержи ще му отиват много, но нямахме под ръка. 🙂
Хубави дни! 🙂