Мили ми Смехурко,
Сагата с празът продължава.
Необходимите продукти за това кулинарно несъвършенство са:
- 2 стръка праз
- 250 гр. пилешки гърди или бонфиле
- сол
- черен пипер
- песто (аз използвах Pеsto alla Calabrese)
- клечки за зъби или шишове за печене
- 1 яйце
- малко галета
- мазнина
Измийте добре стръковете праз. Нарежете ги на парчета по ваше усмотрение, но поне 5 – 6 см. След това внимателно разрежете през средата, така че да се отделят листата. Във всяко листо се слага от предварително посоленото пилешкото филенце, като съобразявате размера на парченцето с размера на листото. Намазвате пиленцето с малко сос песто. Оформяте ролце и през средата му забивате клечка за зъби. Аз използвах дървени шишове за печене, като на един шиш забивах по много рулца така че да се получи нещо като салче. Подредете всичко в тавичка и запечете. Залейте салчетата с добре разбито яйце, което по желание може да смесите с галета и допечете.
Така приключва историята с праза. Ако на вас все пак ви е останало пробвайте картофена или бобена салатка с праз а също и супичка!
Поздрав най – сърдечен!
Твой приятел вечен
Весел Патиланчо
Zdraveite,pozdravleniq za prekrasniq blog! Nabelqzah si veche dosta recepti, a za parvi pat nadnikvam pri vas. Pozdravi i do skoro 🙂
Здравей! Благодаря и добре дошла! Ще чакам да споделиш отзиви! 🙂